Luku 12 – Taloudellinen yhteistyö kotimaisten ja ulkomaisten toimijoiden välillä

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin

Siirry alas

Luku 12 – Taloudellinen yhteistyö kotimaisten ja ulkomaisten toimijoiden välillä

Viesti kirjoittaja Antti Laukkanen lähetetty La Joulu 22 2018, 16:28

Koska Kaikki Yhdessä -talousjärjestelmä voi olla monenlainen, taloudellinen yhteistyö ulkomaisten toimijoiden kanssa voi myöskin näyttää monenlaiselta.

Kun suurin osa suomalaisista on valinnut elää markkinataloudessa ja ulkomainen toimija toimii markkinataloudessa:
Taloudellinen yhteistyö on samanlaista kuin suomalaisten toimijoiden nykyinenkin taloudellinen yhteistyö ulkomaisten toimijoiden kanssa; kaupankäyntiä ja kansainvälistä taloudellista kilpailua.

Kun suurin osa suomalaisista on valinnut elää jaetaan-taloudessa ja ulkomainen toimija toimii markkinataloudessa:
Tästä syntyy hintakilpailuetua suomalaisille suhteessa ulkomaisiin toimijoihin. Esimerkiksi jaetaan-työntekijöille ei tarvitse maksaa palkkaa rahana, jolloin he saavat erittäin suuren hintakilpailuedun. Yritykset ja palkansaajat taas maksavat hyvin pieniä veroja jaetaan-ihmisten hoitaessa suurimman osan valtion tehtävistä ilman rahaa, joka luo myös merikitävää hintakilpailuetu suomalaisille R&K:n yrityksille. Tällöin vapaa hintakilpailu ei ole reilua suomalaisten toimijoiden toimiessa eri säännöillä kuin ulkomaiset toimijat. Tällöin ulkomaiden kanssa sovitaan valtiotasolla taloudellisen yhteistoiminnan ehdot, jotka sopivat sekä suomalaisille että ulkomaisille yhteistyökumppaneille ja hyödyttävät molempia.

Kun suurin osa suomalaisista on valinnut elää jaetaan-taloudessa ja ulkomainen toimija toimii myös Kaikki Yhdessä -talousjärjestelmässä:
Taloudellisen yhteistoiminnan ehdot sovitaan sellaiseksi, että kaikki ovat tyytyväisiä. Jaetaan-toimijoiden on huomioitava, että ilman rahaa tapahtuvan tuonnin ja viennin on tasapainotuttava kokonaisuutena, vaikka yksittäisen ulkomaan kanssa ne voivatkin olla epätasapainossa.

Suomi on valinnut talousjärjestelmänsä demokraattisesti ja vähemmistöjä kunnioittaen. Yhteistyössä ulkomaisten toimijoiden kanssa se pyrkii aina lopputulokseen, johon kaikki ovat tyytyäisiä ja joka hyödyttää kaikkia. Siksi tässä kirjoituksessa on oletuksena, että ulkomaiset toimijat haluavat tehdä suomalaisten kanssa taloudellista yhteistyötä, vaikka Suomi toimisi erilaisessa talousjärjestelmässä kuin ulkomaat. Lisäksi ulkomaita kiinnostaa nähdä kuinka Kaikki Yhdessä -talousjärjestelmä toimii käytännössä. Jos se heidän mielestään luo tehokkaammin hyvinvointia kuin vanha talousjärjestelmä, ulkomaat ovat valmiit ottamaan sen myös omaksi talousjärjestelmäkseen. EU:ssa on sovittu säännöt, joiden mukaan EU-maat tekevät taloudellista yhteistyötä Suomen kanssa. EU pitää Suomen talousjärjestelmää kiinnostavana ja tutkii mahdollisuuksia, että muutkin EU-maat ottaisivat sen käyttöön ja siitä tulisi EU:n virallinen talousjärjestelmä.

Toki on otettava huomioon sekin mahdollisuus, että markkinataloudessa toimivat ulkomaat esimerkiksi talousideologista syistä eivät halua tehdä taloudellista yhteistyötä Kaikki Yhdessä -talousjärjestelmässä toimivan Suomen kanssa. Kauppasaarto ja sietämättömän korkeat tullit pakottavat taloudellisesta yhteistyöstä ulkomaiden kanssa riippuvaisen Suomen takaisin markkinatalouden ja sosialismin sekatalouteen. Tämän vaihtoehdon välttääkseen Suomi aloittaa muutoksestaan tiedottamisen ja sopimuksien hiomisen ulkomaiden kanssa jo hyvissä ajoin ennen kuin se käytännössä siirtyy Kaikki Yhdessä -talousjärjestelmään.

Antti Laukkanen
Admin

Viestien lukumäärä : 29
Join date : 20.08.2018

Näytä käyttäjän tiedot http://kaikki-yhdessa.forumotion.eu

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Voit vastata viesteihin tässä foorumissa